Mezoterapi

Mezoterapi

Mezoterapi diğer adıyla intradermoterapi vücudunuzun belirli bir bölgesine iyileştirme ve düzeltmeyi amaçlayarak vitamin, minarel, aminoasit, enzim ve ilaç gibi ihtiyaç oluşmuş maddelerin mikro-enjeksiyon yoluyla verildiği bir tedavi yöntemidir.
Öncelikle belirtmeliyiz ki mezoterapi cerrahi bir uygulama değildir. Uygulama kadınlar ve erkekler için 18 yaşını doldurmuş tüm bireylere yapılabilir.
Yapılan bilimsel araştırmalar ile mezoterapinin iyileştirici etkinlikleri kanıtlanmıştır. Mezoterapi uygulanmış kişilerin verileri incelenerek bu yöntemin yan etkilerinin çok nadir olduğu kayıt altına alınmıştır.
Mezoterapi uygulamaları lazer, dolgu, ıpl gibi diğer işlemlerde ek olarak kombinasyon tedavisi şeklinde uygulanabilmektedir.
Mezoterapi uygulamaları cilt gençleştirme (mezolift), saç dökülmesi, selülit, bölgesel yağlanma gibi kozmetik amaçlı tedavilerde de kullanılabilmektedir.
Mezoterapi çeşitlerini ise;
Yüz Mezoterapisi (Mezolift)
Vücut Mezoterapisi
Saç Mezoterapisi
şeklinde 3 başlık altında toplayabiliriz.


Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi ; basit olarak tanımlamak gerekirse estetik bir tedavi çeşidi olup kelime anlamı orta tedavi demektir. Bu tedaviyi olmaya karar veren kişilerin cildinin orta tabakasına iğne kullanılarak vitamin, minarel, aminoasit, enzimler bazen tek olarak bazen birbirleri ile karıştırılarak enjekte edilmektedir.
Hekimlerimiz tarafından belirli kontrol yapıldıktan sonra rahatsızlığı bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş her sağlıklı birey mezoterapi uygulaması yaptırabilir.
Mezoterapi uygulaması kişilere özel yapılan bir tedavidir. Bu tedaviyi olmak isteyen bireylerin yaşı, sağlık durumu, fiziksel özellikleri, tedavinin istenme amacı gibi değişkenler göz önüne alınıp hekimlerimiz tarafından değerlendirilerek kişilere enjekte edilecek içerikler belirlenmektedir.


Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi tedavisi yapılması planlanan bölgenin orta katmanına kişiye özel hazırlanmış solüsyonun mikro-enjeksiyon kullanılarak yapılır.
Genellikle kişilerin cilt yüzeylerinde meydana gelen deformasyonların giderilmesi ve zayıflamış kan dolaşımının düzenlenmesi amacıyla mezoterapi yapılmaktadır. 


Mezoterapi Nasıl Uygulanır? 

Mezoterapi Uygulaması tedavi olmak için bize başvurup kliniğimize gelen kişinin bu alanda uzman hekimimiz tarafından ön muayenesinin yapılması ile başlar. Hekimimiz tarafından yapılan bu muayene ile hastanın rahatsızlığı konusunda kesin teşhis konularak tedavi planlaması yapılır.
Yapılan muayeneler sonrasında mezoterapi uygulaması kararlaştırılan hastalarımızda, uygulama yapılacak bölgeye hastanın ihtiyaç duyması halinde anestezik krem sürülebilir.
Sonraki aşamada her hastamız için özel olarak kullandığımız tek kullanımlık iğneler yardımı ile yine her hastanın durumuna ve tedavi yapılacak bölgeye göre özel olarak belirlenen solüsyon enjekte edilir. Sık sık uygulama yapılacak olan bölgede enjeksiyonun rahatlıkla yapılması için bazen mekanik bir tabanca kullanarak uygulanabilir. 
Hastanın tedavi uygulanan bölgede cildinin orta katmanına hekimimiz tarafından belirli bir açı ile enjeksiyon işlemi yapılır. Enjeksiyon yapılan bölgeye oldukça küçük miktarlarda solüsyon verilir. Bu işlem belirlenen tüm bölgeye yapılarak mezoterapi tedavisi tamamlanır.
Mezoterapi uygulaması çoğunlukla pansuman dahi gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Herhangi bir yan etki oluşmadığı takdirde hasta normal hayatına uygulama sonrası rahatlıkla devam edebilmektedir.


Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi uygulaması estetik işlemler arasında çok sık kullanılan bir tedavi yöntemidir. Yazımızın üst kısmında belirttiğimiz gibi mezoterapi uygulanan kişiye özel olarak hazırlanmış vitamin, mineral, aminoasit, enzim gibi faydalı maddeler içeren solüsyon iğne yardımı ile cilde enjekte edilmektedir.
Mezoterapi uygulaması ile hastanın cilt dokusuna uygulanan bu solüsyon cildin diri ve gergin kalmasını sağlayan kollajen ve elastin adlı yapıları uyarmaktadır. Uyarılan bu yapılar mezoterapinin uygulanma bölgesinde kan dolaşımını hızlandırarak bağışıklık cevabını ve lenfatik sistemdeki dolaşımın düzenlenmesini sağlar. 
Bu işlemlerin sonucunda hastanın cildinin yenilenmesi sağlanır. Cilt altı dokunun onarılmasını ve bu sayede gevşeyen dokuların yeniden eski sıkılığını kazanarak gençleşmesi sağlanır.


Mezoterapi Faydaları Nelerdir?

Mezoterapi ; uygulandığı kişinin fiziksel durumu, uygulama bölgesi, uygulanma amacına göre birçok farklı faydası bulunan sağlıklı ve güvenli bir estetik tedavi çeşididir.
Mezoterapi uygulanan bölgelerde;
Çatlaklar ve kırışıklıkların giderilmesi,
Cilt lekesi ve güneş lekesinin temizlenmesi,
Hastanın cilt sorunlarının giderilmesi,
Bölgesel yağlanma ve selülit problemlerinin çözülmesi,
gibi hastalarımızı rahatsız eden birçok sorunun çözümünde kullanılmaktadır.
Bunların dışında saç bölgesinde yapılan tedavi işlemlerinde de mezoterapi kullanılmaktadır. Kliniğimize başvuru sebebi kellik ve alopesi(saç kıran) gibi saçlarda yaşanan problemler olan hastalarda bu tedavi yöntemi kullanılabilmektedir..
Bunların dışında hastaların vücudunun herhangi bölgesinde meydana gelen akut ağrılar veya kronik ağrıları gidermek için de mezoterapi kullanılır. Bazı damar sorunlarına ve spor yaparken meydana gelen yaralanmalara iyi gelebilmektedir.


Mezoterapi Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Mezoterapi uygulaması yapıldıktan sonra hastamızın nelere dikkat etmesi gerektiği uzman hekimlerimiz tarafından net şekilde anlatılmaktadır. Bu yazımızda ana hususları size aktarmamız gerekirse;
Mezoterapi uygulaması yaptıracak olan hastalarımız uygulama öncesi ve sonrasında kesinlikle aspirin gibi kan sulandırıcı etkiye sahip hiçbir ilaç kullanmamalıdır.
Mezoterapi uygulaması öncesinde ve sonrasında mutlaka sağlıklı şekilde beslenmek gerekir.Alkol, kafein, sigara ve yüksek proteinli gıdalar tüketilmemelidir.
Mezoterapi uygulamasından sonraki ilk 10 – 12 saat içerisinde uygulamanın yapıldığı bölgeye kesinlikle su değdirilmemelidir. 
Mezoterapi uygulaması sonrasındaki ilk 10 – 12 saat içerisinde cilde kesinlikle makyaj yapılmamalıdır.
Uygulama bölgesinde şişlik, morarma, kızarıklık meydana gelmemesi için bölge ve bölgenin etrafına soğuk uygulama yapılmalıdır. Soğuk papatya çayı kompresi ya da soğuk jeller bu işlem için yeterlidir.
Mezoterapi uygulanan bölge kesinlikle kaşınmamalıdır. Bölge üzerine baskı yapılmamalıdır. Bölgenin enfeksiyon kapmaması için mümkün olduğunca bölgeye dokunulmamalıdır. Bölgeye dokunmadan önce eller mutlaka yıkanmış olmalıdır
Kan dolaşımını etkileyebilecekleri için uygulama sonrasında dar kot pantolonlar gibi vücudu sıkan kıyafetler giyilmemelidir. 
Mezoterapi uygulamasının ardından ilk iki gün içerisinde kişi zorlu hiçbir hareketi yapmamalıdır.

Yukarıda belirttiğimiz mezoterapi işlemi yapılmış her hastanın dikkat etmesi gerekli olan hususlara ve uzman hekimimizin tedavi sonrası size özel olarak verdiği tavsiyelere harfiyen uymanız tedavinin başarısı için çok önemlidir.


Mezoterapi İşlemi Nerede Yapılmalı ve Kime Yaptırılmalıdır? 

Mezoterapi işlemi bir estetik tedavi yöntemidir ve kesinlikle alanında uzman hekimler tarafından yapılmalıdır. Kesinlikle hiçbir eğitimi olmayan ve mezoterapi ilaçlarını uygulama yetkisi olmayan hiçbir kliniğe mezoterapi gibi işlemler yaptırılmamalıdır.
Mezoterapi ve estetik tedavi uygulamalarında 12 yıllık tecrübesi ile uzmanlaşmış hekimlerimiz Dr. Ahmet Arslan ve Dr. Tuğba Arslan ile tedavinizi uzman ellerde, sağlıklı ve güvenli klinik ortamlarımızda yaptırabilirsiniz. 

HİZMET BİLGİLENDİRME