Dudak Dolgusu

Dudak Dolgusu


Dudak Dolgusu son dönemde en fazla talep gören estetik uygulamaların başında gelmektedir. Kadınların dudaklarında istedikleri estetik görünümü sağlamak için dudak dolgusu işlemi yapılmaktadır. 
Temel olarak işlemin amacını belirtmek istersek, kadınların yüz hatlarına yakıştırmadığı dudak yapılarını estetik yöntemler ile doldurarak hayal ettikleri görünüme sahip olmalarını sağlıyoruz.
Günümüzde oldukça yaygınlaşan Dudak Dolgusu işlemi sayesinde kişiler istedikleri dudak görüntüsünü sağlamak, dudaklarında oluşmuş deformasyonları gidermek için pratik bir tedavi yöntemine kavuşmuştur.
Dudak Dolgusu işlemi ameliyatsız bir şekilde, konunun uzmanı bir hekim tarafından yapıldığında 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilen kolay ve hızlı bir uygulamadır.


Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak Dolgusu Estetiği dudakları ince, çizgili, kırışık olan kişilerin istedikleri dudak görünümünü sağlamak için yapılan dolgu işlemidir.  
Dudaklarının görüntüsünden memnun olmayan kişiler; 
Dudaklarına hacim kazandırmak, 
Asimetrik yapıdaki dudaklarını simetrik hale getirmek, 
Dudaklarını boyutlandırmak, 
Dudak gerginleştirmek için yapılan bu estetik uygulama ile istedikleri görünüme kolayca kavuşabilirler.
Dudak Dolgusu işlemi dudakların estetik yapısını iyileştirmek için uygulanan ağrısız ve kısa sürede tamamlanan bir estetik uygulamadır. Dudaklarınızın estetik yapısından memnun değilseniz ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız sizde dudak dolgusu yaptırabilir hayal ettiğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak Dolgusu yaptırmak için başvuran kişiler uzman hekimlerimiz tarafından estetik ve fonksiyonel kriterler göz önüne alınarak muayene edilir. Muayene sonrasında doktorumuz kişinin dudaklarındaki hacim kaybı ve deformasyon olan bölgeleri belirler, kişinin taleplerini dinler. Bu süreç sayesinde kişi için en ideal dudak şekli belirlenmiş olur.
Dudak Dolgusu işlemi yapılacak kişi için en uygun dudak yapısının belirlenmesinin ardından dudak temizlenir. Enjeksiyon işlemi öncesi dudaklara anestezik krem sürülerek acısız işlem yapılır. 
Hyaluronik asit içeren maddelerin çok ince iğnelerle ya da kanül yoluyla belirlenen bölgelerine orantılı olacak şekilde enjekte edilmesi şeklinde kişiye Dudak Dolgusu estetiği uygulanır. İşlem sırasında kullanılan madde cildinizin gençleşmesini ve yenilenmesini sağlayan doğal ve güvenli bir maddedir.
Dudak Dolgusu işlemi yapılan kişinin dudak çizgisinin belirginleşmesi isteniyorsa ön muayene ile belirlenen dudak yapısına çizgi oluşturacak şekilde dolgu enjeksiyonları yapılır, bu sayede dudak çizgileri yeniden şekillenebilir veya belirginleştirilebilir.
Dudak Dolgu maddesi enjekte edildiği bölgeye hacim vermekte ve etkisi hemen görülmektedir. Hekim tarafından gerekli görülmesi durumunda ekstra enjeksiyon işlemi yapılabilir. İşlem tamamlandıktan yaklaşık 2-3 hafta sonra dudak dolgusu işleminin tıbbi ve estetik açısından kontrolü yapılır.


Dudak Dolgusu Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim?

Dudak Dolgusu Estetiği yapılan kişilerin dikkat etmesi gerekenler şunlardır;
Dudak dolgusu işlemi sonrasında ilk 3 saatte dudağınızı fazla hareket ettirmemeye dikkat ettirmemelisiniz. Bu süreçte yemek yemekten, sigara içmekten, makyaj yapmaktan kaçınılmalıdır. 
Uygulamanın ardından ilk iki hafta öpüşmekten, diş muayenesi olmaktan kaçınılmalıdır. 
Dudak dolgusu uygulamasının ardından ilk 2-3 gün dudakta morluk, kızarıklık, ağrı ve şişlik görülebilir, normaldir. 4-5 gün sonrası hala geçmeyen şikayetleriniz için hekiminize ulaşın.
Morlukların daha çabuk geçirmek için ilk gün belirli aralıklarla buz kompresi yapılabilir. 
İşlemden sonra 2-3 gün dudakları korumak için antibiyotik krem kullanılabilir. 
İlk üç boyunca uygulama yapılmış dudak enfeksiyona açık olabileceği için deniz veya havuza girilmemelidir. 
İlk üç gün, aşırı sıcak duş veya sauna, hamam, solaryum gibi yerlerden kaçınılmalıdır.


Dudak Dolgusunun Yan Etkileri ve Riskleri Var Mıdır?

Dudak Dolgusu Estetiği sırasında kullanılan hyaluronik asit vücutta bulunan bir madde olduğu için dudaklarda herhangi bir yan etki ve zarar oluşturmaz. 
Dudak Dolgusu işleminin sonrasında ufak kızarıklıklar ve morluklar oluşabilir, lakin bunlar da 4-5 günlük bir sürede tamamen kaybolur.
Çok nadir görülen bir durum olsa da dudaklarda aşırı şişlik veya genel bir ateşlenme durumu oluşursa durumu hekiminize iletiniz.

Kimler Dudak Dolgusu Yaptıramaz?

Dudak Dolgusu işlemi kişinin kendisini daha iyi hissetmesi için yapılan bir uygulamadır. Bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişiler ön muayene için geldiklerinde doktorumuz ile dudak büyütme seçeneklerinin avantaj ve dezavantajlarını konuşabilir ve kendisi için en uygun tekniğin veya ürünün hangisi olduğuna birlikte karar verebilirler.
Muayene sırasında hekimimiz tarafından size iletilen sorulara doğru ve net yanıtlar vermeniz sağlığınız için önemlidir. Çok düşük ihtimal de olsa Dudak Dolgusu işlemi sırasında ve sonrasında problem olabilecek durumları hekimlerimiz sizden aldığı bilgiler ve ön muayene sayesinde tespit ederler.
Dudak Dolgusunun yapılması tavsiye edilmeyen durumlardan bazıları şunlardır;
Hamile ve bebeğini emziren kişiler,
Diyabet ve Lupus hastalığı olan kişiler,
Dudağında uçuk gibi aktif enfeksiyon olan kişiler, 
Dudağında açık yara bulunan kişilere dudak dolgusu yapılmaz. Dudak Dolgusu yapılacak kişiler sağlıklı  bireyler olmalıdır. Bitkisel takviyeler de dahil olmak üzere kullandığınız reçeteli ve reçetesiz ilaçları hekimimize bildiriniz.


Dudak Dolgusu Kalıcı Mıdır?

Dudak Dolgusunun kalıcılığı ve etkisi kişiden kişiye değişebilir lakin ortalama 8-10 ay süreyle kalabilmektedir. Ortalama olarak verilen bu süre kişiye ve kullanılan dolgunun kalitesine göre değişiklik göstermektedir. 
Günümüzde kalıcı dudak dolguları bulunmaktadır lakin tıbbi olarak yeterli görülmediği için kullanımı önerilmemektedir. Bunlar yerine kaliteli ve hyaluronik asit içeren, kişiye uygun bir dolgu tercih edilerek uzun süre kalıcı ve sağlıklı bir sonuç elde etmek daha doğrudur.

Dudak Dolgusu Fiyatları Ne Kadardır?

Dudak Dolgusunun fiyatları aşağıdaki kriterlere göre değişiklik göstermektedir; 
Uygulanan prosedür türü 
Hekimin deneyimi 
Uygulamanın yapıldığı şehir 
Dudak Dolguları genellikle enjekte edilen şırınga başına fiyatlandırılır. İşlemin maliyeti kullanılan malzeme miktarına bağlı olarak değişiklik gösterecektir.


Dudak Dolgusu Hakkında Merak Edilenler
* Dudak Dolgusu Sonrası Topaklanma Görülürse Ne Yapılmalıdır?
* Öpüşmek Dudak Dolgusuna Zarar Verir Mi?
* Dudak Dolgusu Yaptıranlar Sigara İçebilir Mi?
* Dudak Dolgusu Eritilebilir Mi? Nasıl Eritilir?
* Ne Kadar Sıklıkla Dudak Dolgusuna İhtiyaç Duyulur?
* Dudak Dolgusu Enjeksiyonu Ağrılı Mıdır?
* Dudaklarım Dudak Dolgusundan Sonra Nasıl Hissedecek?
* Dudak Dolgusu Tam Olarak Ne Zaman Oturur?
* Dudak Dolgusu Şişliği Ne Zaman Geçer?
* Dudak Dolgusundan Sonra Ne Zaman Yemek Yiyebilirim?
* Dudak Dolgusu Sonrası Diş Yaptırılır Mı?

HİZMET BİLGİLENDİRME