Ayrıca baldır büyütme ve baldır genişletme olarak da bilinir
İmplantlı baldır büyütme, baldır şeklini iyileştirmek ve boyutunu arttırmak için kullanılan bir prosedürdür. Hastalar, tek başına egzersizle başarılamayan alt bacağın belirginleştirilmesi ve hatlarının düzeltilmesi için veya fiziksel veya doğumsal bir kusur nedeniyle oluşan kas dengesizliğini düzeltmek için baldır implantlarını tercih etmektedirler.
Baldır implantlarını neden tercih edebileceğinize dair ortak sebepler aşağıda verilmiştir:
Eğer genel sağlık durumunuz iyi, olumlu bir tutum ve gerçekçi beklentileriniz varsa, bu işlem için büyük olasılıkla iyi bir adaysınızdır.
Baldır implantı uygulamasına karar veren birçok kişi aynı zamanda liposuction, karın germe ve kalça büyütme de yaptırmaktadır.
Sırtüstü pozisyonda yatırılırsınız (sırt yukarı bakar halde).
Baldır implantları silikon jel ve katı silikon içinde kullanıma hazır halde tutulur. Silikon jel implantları kapsül kontraktürüne neden olabilir (ağrıya neden olan implantın etrafındaki yara dokusunun küçültülmesi ve sıkılaştırılması, doğal olmayan sertlik ve bozulma); bununla birlikte bu durum baldır implantlarında nadiren görülür. Katı silikon implantları yüzeye çok yakın yerleştirildikleri taktirde kenarları ele gelebilir (hissedilebilir). En iyi şekilde ortalama yapılı bir hastadan daha iyi hacim isteyen vücut geliştiricilerde kullanılan, genel nüfus için ve anatomik olarak (asimetrik boyutlarda) en uygunu olan silikon jel baldır implantları simetrik boyutlarda mevcuttur. Cerrahınız, yerleştirmeden önce katı silikon implantları özel olarak şekillendirebilir. Kişisel ihtiyaç ve arzularınıza bağlı olarak her ayağa bir veya iki implant yerleştirilecektir. Vücut yağı, vücuttaki daha küçük alanların büyütülmesinde daha iyi kullanılmasına rağmen ve yerleştirildiği alanda emildiği için bu işlemde bir seçenek değildir.
İmplantlar ya subfasiyal (fasyanın hemen altına) ya da submusküler (kasın içinde) olarak yerleştirilebilir. Subfasiyal yerleştirme daha sık kullanılır, zira işlem daha az invazif, daha az zor olup hastaya daha hızlı ve daha az acılı bir iyileşme süresi sunar. Bununla birlikte baldır biçimi implant tarafından daha çok ve kas dokusu tarafından da daha az belirlendiği için subfasiyal yerleştirmede bazen implantlarda dönme veya ele gelme gibi sorunlar görülebilir ve postoperatif görünüm arzu edildiği gibi olmayabilir. Bu ya silikon jel ya da katı silikon implantları kullanılarak olabilir. Son olarak subfasiyal yerleştirme, implant yerleştiriminden daha fazla dikkat gerektirir.
Cerrahınız kas dokusunu daha derinden incelemek zorunda olduğu için submusküler yerleştirmeye daha zor karar verilir. Ayrıca iyileşme ve daha rahat etmek için birkaç güne daha ihtiyacınız olabilir. Ancak implantlar kas içine daha dikkatlice ve güvenli biçimde yerleştirilir ve baldır kasları implantı örttüğü için daha doğal bir görünüm dahil olmak üzere daha iyi estetik sonuçlar elde edilir. Vasküler ve sinir hasarı gibi cerrahi komplikasyonlar submusküler yerleştirmeyle daha kolay kontrol edilebilirler.
*** Haberlerden ve Gelişmelerden Haberiniz Olsun